Dr. Öğr. Üyesi Ragıp YILMAZ

Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

2005-2013

Ar.Gör. Dr.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Anabilim Dalı

2013-2016

Yard.Doç.Dr.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı

2016-2017

2017-

Prof. Dr.

Yayınlar:

Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler :

Uluslararası bilimsel toplantılarda bildiriler:

• Yılmaz, R. (2011), “Differences Between Political Parties’ Belief and Central Bank Independency”, Ninth International Conference on New Directions in the Humanities, 8-11 June, Granada, Spain.
  • Yılmaz, R., Tekeli, O., Yılmaz, S.  (2007), “Asya ve Afrika’da Oluşan Bölgesel Bütünleşme Hareketlerinin Gunnar Myrdal Entegrasyon Teorisi Çerçevesinde Değerlendirilmesi”, International Congress of Asian and North African Studies ICANAS 38, 10-15 October, Ankara, Türkiye.

Yazılan kitaplarda bölümler :

• Yılmaz, R. (2014), Teorinin Pratiğe Üstünlüğü: Türkiye’de Adalet ve Kalkınma Partili Yıllar.  (Ed.) Nafiz Tok, Mehmet Özel ve Vedat Koçal, Yeni Sağ, Küreselleşme ve Türkiye, Ankara: Orion Yayınları, ss. 227-274.
  • Yılmaz, R. (2014), Kapsamadan Çatışmaya: Sosyal Sermaye ve AK Parti İktidarı.  (Ed.) Nafiz Tok, Mehmet Özel ve Vedat Koçal, Yeni Sağ, Küreselleşme ve Türkiye, Ankara: Orion Yayınları, ss. 307-346.

Ödüller :

• Yılmaz, R. ve Akyalçın, S. (2006), Müzakere Sürecinde İmtiyazlı Üyelik Önerilerine Karşı Tam Üyelik Stratejisi. İstanbul Ticaret Üniversitesi Makale Yarışmasında İkincilik Ödülü.