TR | EN
Fakültemiz Hakkında

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; 13.08.1993 tarih, 496 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuş ve 1993-1994 öğretim yılında eğitim-öğretime başlamıştır. İktisat, İşletme, Maliye, Uluslararası İlişkiler ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi olmak üzere beş bölümle eğitim öğretim faaliyetine devam eden Fakültemizde tüm bölümlerimizin ikinci öğretim programları bulunmaktadır. Programlarımızda öğretim dili Türkçe olup, sadece Uluslararası İlişkiler Bölümünde % 30 zorunlu İngilizce eğitim olanağı vardır.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin akademik kadrosu, alanında tanınmış, güncel ve uluslararası ölçütlerde eğitim, öğretim ve araştırma yapan seçkin bilim insanlarından oluşmaktadır. Mevcut akademik kadrosuyla fakültemiz, dünyadaki bilimsel ve teknolojik ilerlemelere katkıda bulunabilme adına yurt içinde ve yurt dışında bulunan Üniversiteler, resmi ve özel kurumlar ile sanayi kuruluşları arasında iş birlikleri yürütmektedir. Öğretim sürecinde temel amacımız öğrencilerimizi küresel rekabetçi dünyaya en iyi şekilde hazırlamaktır. Dolayısıyla mesleki birikim ve uzmanlık kazandırmanın dışında; analitik düşünmeyi, araştırma becerisi ve girişimcilik ruhunu kazanmayı, bilgiyi fikre dönüştürebilmeyi ve sosyal sorumluluk olgusunun toplum hayatındaki işlevini kavramayı da amaçlayan öğrencilerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu amaç ve hedefler doğrultusunda programlarımız belirli aralıklarla yeniden yapılandırılmaktadır.

Her yıl ortalama 75 öğrencinin kabul edildiği fakültemiz bölümlerinde, öğrenci ile öğretim elemanı iletişimi danışmanlık sistemiyle, olumlu ve kalıcı bir şekilde yürütülmektedir. Fakültemizde öğretim, 3 blokta gerçekleştirilmekte olup, 1 adet bilgisayar laboratuvarı, 1 adet öğrenci kantini ve 1 adet çalışma salonu bulunmaktadır.

Kendi bölümünde başarılı olan öğrencilerimiz, çift anadal ve yandal programları ile ikinci bir lisans diploması veya sertifika alabilmekte; Erasmus, Farabi ya da Mevlâna değişim programlarıyla farklı üniversitelerde öğrenim tecrübesi edinebilmektedir. Ayrıca öğrencilerimizin bilimsel ve sosyal etkinlikler düzenlemeleri de teşvik edilmektedir. Bu kapsamda sanat, kültür ve spor organizasyonlarına katılmaları desteklenerek çok yönlü ve donanımlı bireyler olmaları amaçlanmaktadır. Fakültemizde faaliyet gösteren öğrenci kulüpleri kuruluş tarihlerine göre aşağıdaki gibidir:

  • Kalite ve Verimlilik Kulübü (12.08.2024)
  • ESOGÜ Finans Kulübü (11.10.2024)
  • Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Kulübü (03.10.2024)
  • Genç Yazarlar Kulübü (03.10.2024)
  • Uluslararası İlişkiler Kulübü (24.06.2009)
  • İşletme ve Ekonomi Kulübü (09.04. 2010)